Hvornår er angst normal, og hvornår er angst en sygdom?

Angst er ingen spøgefugl. Det kan være en dybt forfærdelig sygdom, der hindrer dig i de mest simple aktiviteter – uden at nogen kan få angsten at se.

Men er det ikke også rigtigt, at angsten er en forudsætning for, at vi mennesker overhovedet er her i dag. Uden frygten og angsten havde vi da bygget vores samfund, overlevet i naturen og kunne håndtere hinandens psykiske udfordringer.

Meget tyder på, at denne egenskab også er indbefattet i begrebet og angst. Så det helt store spørgsmål må være, hvornår er det et problem, du skal søge hjælp til?

Hvor meget overlader du til angsten?

En søndag aften, hvor I lige gik lidt hårdt til den dagen forinden. En mandag, hvor alt synes for overvældende, og du virkelig ikke har lyst til at møde nogen, du kender.

Eller måske dagene op til eksamen, brylluppet, det ny job, svigerforældrene kommer på besøg, kan vi alle komme i en psykisk tilstand, der ligner og i nogle af situationerne er angst.

Vi begynder at få en irrationel frygt. En frygt for noget, der slet ikke er der. Det kan være menneskene i bybilledet, som vi frygter, men uden en egentlig årsag.

Det er er ikke tegn på, at du skal søge hjælp hos en behandler eller læge. Det kan derimod være tegn på, at du skal drikke mindre, forlade din seng om morgen eller at du slet og ret bare er menneske.

For selvfølgelig virker eksamen eller svigerforældrene skræmmende fra afstand. Men det betyder ikke andet, end at du er menneske, og skal lære at begå dig også i svære situationer.

Få hjælp til at komme igennem det

Hvis angsten til gengæld begynder at træffe dine valg for dig. Hvis du gerne vil ned at handle, køre bil eller tage til en koncert, men simpelthen ikke kan komme afsted eller være tilpas, når du så er kommet afsted.

Hvis du sidder uroligt på stolen og frygter for, når dørene lukker, så du kun kan kigge op på biograf skærmen. Så skal du i hvert fald begynde at overveje, om ikke du skal have hjælp til at komme igennem din angst. 
Det kunne f.eks. være med psykoterapi i Horsens. Terapi Horsens tilbyder psykoterapi, så man kan komme ovenpå og komme videre efter angst eller andet. Du kan finde videre information på deres hjemmeside.